I et forløb om sandsynlighed og kombinatorik har NetLogo-programmer været anvendt til at simulere binomialfordelinger med en rimelig grad af nøjagtighed. Eleverne har brugt simulationerne til at løse standardopgaver der involverer binomialfordelinger/-tests. For at gøre eleverne i stand til at modificere koden for et Galton-bræt har der været indlagt et programmeringsforløb i NetLogo.
Aktivitetens længde
Små sekvenser i diverse moduler under gennemgangen af kernestoffet binomialfordelinger/tests med black box NetLogo. NetLogo kursus og Galton bræt med NetLogo, 5 moduler.
Materialer
Når du downloader forløbs materialet, får du adgang til forløbets NetLogo-filer samt arbejdsark. Samt vejen til Matematik A2 (2018)
Aktivitetens sværhedsgrad
I kurset introducerede vi en model for sværhedsgraden af en CT-aktiviteten, hvor selve det modellerede stofs sværhedsgrad er på den lodrette akse, og i hvor høj grad eleverne skal arbejde med kode er på den vandrette akse. Elevernes arbejde i denne aktivitet er indtegnet.
Beskrivelse af aktiviteten
Uddrag af 2i-MA’s studieplan (et modul er på 1,5 timer):
Sandsynlighedsregning og kombinatorik, 5 moduler
Binomialfordelinger/tests og NetLogo simulering, 6 moduler
Normalfordelinger og konfidensintervaller, 6 moduler Diskret matematik med NetLogo, 5 moduler
Velkommen til CCTD Library for undervisningsforløb!
Biblioteket indeholder undervisningsforløb i Computational Thinking (CT) – rettet mod gymnasiefag (fx dansk, samfundsfag, fysik, m.fl.) og som sit eget fag (informatik).