Sporing af brugere på nettet

Eleverne lærer om It-systemers og menneskelig aktivitets gensidige påvirkning, samt netværk, arkitektur og sikkerhed.
Introduktion
Forløbet introducerer WWW med fokus på arkitekturen: hvem kan tilgå data hvor og hvordan kan brugere undgå overvågning. Det giver et indblik i hvorfor og hvordan sociale tjenester indsamler data om brugere: tracking, kobling af brugerdata og konsekvenser for både brugere, organisationer og firmaer bagt sites. Derudover kommer det omkring hvorfor og hvordan tracking af brugere er et centralt element i mange “gratis” tjenesters forretningsmodel og hvilke konsekvenser det har for brugerne og deres privacy. På B-niveau arbejdes med videreudvikling af små script, der henter, gemmer og behandler brugeres data via cookies, web beacons og browser fingerprint.
Aktivitetens længde
Dette forløb er tilrette lagt således at der er 4 lektioner, Pixiforløb, elevprojekt og eksamensspørgsmål.
Materialer
Når du downloader forløbs materialet, får du adgang til forløbets filer, arbejdsark, samt andet relevant materiale.
Beskrivelse af aktiviteten
Eleverne vil beskæftige sig med It-systemers og menneskelig aktivitets gensidige påvirkning, it-systemer og brugeres gensidige påvirkning i forhold til etik og adfærd samt Internettets teknologi og sikre kommunikationsformer.
Forslag til forbedring
I forløbs materialet findes der flere forskellige forslag til andre måde at afvikle forløbet på, f.eks. i et Pixiforløb og ekstra materiale til forløbet.

Information om forløbet

Materialer
Forløbs info
Årgange

4 Comments

  • Emnet kan med fordel opdeles i tre underemner: 1) Internettets arkitektur 2) Privatliv 3) Sikkerhed Linket til iftek.dk/tracking-1 (slide 23) virker ikke.

  • Elin Maymann

    Når jeg kører PP lokalt på min og klikker på et link, så kan det ikke åbnes, da windows sætter C:\users\EM\downloads foran. Jeg ved ikke om det er mine indstillinger i PowerPoint det er galt med, eller om man bliver nød til at sætte www foran links i powerpoint (office 365)

  • Jesper Buch

    Hej Elin Virker det at downloade præsentationen og åbne den i PowerPoint frem for at åbne i Office 365? Jesper

  • I PPT er der et link til https://applymagicsauce.com/. Denne hjemmeside har ikke forbindelse til Facebook. Besked fra forfatterne (jeg skrev og spurgte): We are aware that Facebook connection is not working at the moment. Whether it will be working is beyond our control so I cannot provide any dates. At the same time we are also looking into alternative means for you to have a prediction based on what you like. https://applymagicsauce.com/ har forbindelse til Facebook igen. Er der nogen her, som har kendskab til en lignende applikation?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Den maksimale uploadstørrelse: 200 MB. Du kan uploade: billede, lyd, video, dokument, regneark, interaktiv, tekst, arkiver, kode, andet. Links til Youtube, Facebook, Twitter og andre services i kommentarteksten vil automatisk blive indlejret. Drop files here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information om forløbet

Back To Top

Velkommen til CCTD Library for undervisningsforløb!

Biblioteket indeholder undervisningsforløb i Computational Thinking (CT) – rettet mod gymnasiefag (fx dansk, samfundsfag, fysik, m.fl.) og som sit eget fag (informatik).

Kontakt os her